Skip to main content

NICOCCINO LANSERAS PÅ APOTEK I STORBRITANNIEN

Nicoccino Holding har initierat utrullningen av sin rök- och tobaksfria nikotinprodukt Nicoccino till brittiska apotek. Bolaget har anlitat ”Skills in healthcare”, ett säljbolag tillhörande ”Walgreens Boots Alliance”, för att sälja Nicoccino till fristående apotek.

Skills in healthcare kombinerar kommersiell erfarenhet med bred kunskap inom apoteksverksamhet. De betraktas generellt som nummer 1 inom sin bransch och jobbar med ledande läkemedelsbolag över hela Europa.

Paul Fowler, Commercial Manager, Skills In Healthcare, säger: “Skills In Healthcare’s erfarenhet visar att det finns tillväxtmöjlighet för alternativa nikotinprodukter och vi ser fram emot att tillsammans med Nicoccino Holding lansera Nicoccino på den brittiska apoteksmarknaden.

För att säkerställa framtida expansionsplaner inom apotekssektorn har Nicoccino Holding inlett samarbete med AAH, Storbritanniens ledande distributör av läkemedel och sjukvårdsprodukter. AAH är en del av Celesio AG som verkar i 14 länder och har mer än 2 miljoner kunder internationellt.

20 procent av den vuxna befolkningen i Storbritannien röker och den senaste tidens starka tillväxt inom e-cigaretter visar tydligt att de är öppna för alternativa lösningar. Apotek är ofta första stoppet för rökare som söker alternativa lösningar och vi är glada över att få arbeta med Skills in healthcare och AAH och att förse dem med ett effektivt alternativ” säger Michel Bracké, VD för Nicoccino Holding.

För mer information, besök Nicoccino holdings hemsida http://www.nicoccino.se, eller kontakta:

Michel Bracké, VD
Tel: +46 707 45 95 75
E-post: michel.bracke@niciccino.co.uk

Om Skills In Healthcare
Skills In Healthcare är ett säljbolag tillhörande Walgreens Boots Alliance (Nasdaq : WBA). Walgreens Boots Alliance är världens första globala apotek.

Om AAH
AAH är den största läkemedelsgrossisten i Storbritannien med 3.800 anställda på 20 platser över hela Storbritannien. De är även Storbritanniens ledande distributör av läkemedel och sjukvårdsprodukter till apotek, sjukhus och läkare.
AAH gör över 100.000 leveranser i veckan och lagerhåller över 20.000 produkter. AAH är unika då de som enda läkemedelsgrossist har ett komplett distributionsnätverk över hela Storbritannien, inklusive Nordirland, Kanalöarna och Isle of Man.

Om Nicoccino Holding AB
Nicoccino Holding AB (publ) (org. nr 556942-1604) är ett svenskt företag med en patentskyddad, innovativ och diskret nikotinprodukt som snabbt ger användaren tillgång till nikotin utan tobakens allvarliga biverkningar.
Nicoccino Holdings aktie är listad på Nasdaq Stockholm First North med kortnamn NICO. Remium Nordic AB är bolagets certified adviser.


Release

Become a distributor

We are always looking for new distributors of Nicotine Strips. Contact us and we will respond as soon as we can.